Bloguri, Bloggeri si Cititori Instagram

vineri, 23 august 2013

De unde pana unde ?

   Totul a inceput in urma cu aproximativ 2 ani , cand croitoria nu m-a mai provocat si am cautat o altfel de preocupare . Si am gasit-o ! M-am apucat de margelit , lucru nu foarte complicat daca luam in calcul ca in prezent gasim profesori adevarati si indrumatori extraordinari doar la un clic distanta . Astfel am descoperit ca stand in fata calculatorului nu trebuie doar sa pierzi timpul , ci si sa inveti ceva . Si eu tocmai asta am facut.  Am invatat sa margelesc ! Apoi am descoperit foarte multe tehnici de margelit , pe unele inca nu le-am incercat , dar o voi face cu siguranta ! Ceea ce este fantastic , este ca nu te plictisesti realizand diferite accesorii pe care sa le poti purta si la tinute simple chiar banale si sa constati ca te opreste lumea pe strada sa-ti admire accesoriul purtat. Esti cu atat mai mandra cand tu stii ca ceea ce admira altii ai realizat chiar tu cu manuta ta . Si acest lucru mi s-a intamplat pentru prima data in Mall Baneasa , cand am purtat la o banala rochita bej o centura realizata din margele si care arata spectaculos . Fata care mi-a admirat centura m-a urmarit impreuna cu prietena ei , sa-i arate si acesteia centura cu pricina deoarece aceasta nu o vazuse . Si...nu s-a putut stapani sa nu ma abordeze cu cateva cuvinte de lauda care mie mi-au umplut inima de bucurie si evident mi-au gadilat orgoliul . Insa mai presus de o simpla lauda , a fost faptul ca am capatat mai multa incredere in ceea ce realizam , si m-am convins cu timpul , ca prietenele mele nu sunt doar generoase in aprecieri ci laudele sunt fondate .
A doua oara cand mi-a fost apreciat un accesoriu , a fost chiar la Starbucks si culmea de un vanzator tinerel , si credeti-ma nu cauta sa intre in vorba cu mine , totusi am 43 de ani , dar acel accesoriu de pus la gat cu o inima mare din cristal Swarovski i s-a parut atat de pretioasa in lumina din incaperea respectiva incat mi-a adresat cateva cuvinte apreciative . Si tot asa , se intampla de fiecare data cand port un accesoriu de care , acum sunt tare mandra .
Ceea ce fac eu , fac poate multe persoane talentate mai mult sau mai putin , si nu-ti trebuie mare lucru decat ambitie si putina indemanare . Si atunci ? De ce sa nu iesim din anonimat fiind originale ?

Colier "Oriental girl"

Colier realizat prin aceeasi tehnica soutache , din pietre semipretioase (turqoise) si margelute asortate de diferite dimensiuni . Snurul suitas isi aduce contributia astfel incat colierul capata forma si nu una oarecare ! Ci una spectaculoasa ca de obicei !



Cum pasiunea pentru margelit nu dispare peste noapte , iar ideile iti vin in cap una dupa cealalta , trebuie pana la urma sa dai curs acestui "drog" pentru ca altfel nu-ti gasesti linistea . Astfel , realizand acest colier , am constatat ca , atasand o prelungire elastica , acelasi accesoriu poate avea doua intrebuintari .
Pentru acest colier/diadema , am folosit cristale Swarovski din belsug....si restul.




joi, 22 august 2013

Soutache ...again

Am incercat multe combinatii de snururi colorate si Turqoise , dar ca aceasta varianta nu mi s-a parut nici una mai reusita . Cu acest colier nu ai cum sa ramai in umbra !!


Soutache

Cu aceeasi placere dintotdeauna cand vine vorba despre coliere soutache , am realizat si acest colier , folosind pietre semipretioase lapis lazuli , cristale Swarovski si snuruletul miraculos. 


Tehnici de margelit

Nu demult am descoperit aceasta tehnica , care de altfel nu cred ca este una noua , ci doar nu a fost adusa in actualitate de moda si trend. Ei bine , eu de cand am descoperit-o , pur si simplu am devenit dependenta de acest tip de bijuterii si credeti-ma este perfect valabila sintagma " doar cerul este limita ! "
Este suficient sa achizitionezi snurul care da numele acestui tip de bijuterii , si anume soutache sau mai pe romaneste suitas . Si evident pietre mai pretioase sau nu ...dupa posibilitati . Cu cat pietrele , margelele sunt mai pretioase si micuta opera de arta va arata intr-un anume fel .
In continuare am sa expun si eu cateva din creatiile mele , care din pacate nu-si arata adevarata valoare in fotografii comparativ cu realitatea .


La acest colier , am folosit pietre semipretioase si anume agate roz , margele din cristale Swarovski si snurul renumit . Ceea ce pot spune despre acest colier , lasand la o parte falsa modestie , este ca arata spectaculos.